Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Trh s ovčími a kozími mléčnými výrobky v Jihočeském kraji
COUFALOVÁ, Tereza
Cílem bakalářské práce bylo provést průzkum nabídky ovčích a kozích mléčných produktů u malých farmářů a v obchodní síti v Jihočeském kraji, a vyhodnotit poptávku zákazníků po těchto výrobcích. Průzkum sortimentu byl prováděn vlastním šetřením u 15 malých farmářů v Jihočeském kraji a dále ve čtyřech supermarketech. Pro zjištění informací o poptávce zákazníků o tyto výrobky byl vytvořen jednoduchý dotazník, který byl předložen veřejnosti prostřednictvím sociální sítě a kterého se zúčastnilo 123 respondentů. Dosažené výsledky ukazují, že nabídka malých farmářů se orientuje na výrobky z kozího mléka, ovčí mléčné výrobky jsou výjimečné. V maloobchodní síti je nabídka pestrá jak mezi kozími, tak ovčími mléčnými produkty. Z dotazníkového šetření vyplývá, že spotřebitelé nadále preferují výrobky z kravského mléka, i když ovčí a kozí mléčné výrobky konzumují také, třebaže nepravidelně. Výsledky této práce mohou farmářům představit pestrost nabídky ovčích a kozích mléčných výrobků v Jihočeském kraji a uzpůsobit tak jejich výrobu a distribuci.
Support of small-scale farmers in Mbekweni township trough establishment of agricultural extension program
Šulc, Lukáš
Cílem této bakalářské práce je přezkoumat možné využití poradenského programu v okrajové městské části Mbekweni v Jihoafrické republice. První teoretická část projednává základní aspekty nynějšího prostředí zemědělských statků, roli a pozici malých rodinných farem v současném agrobyznysu. Speciální pozornost je věnována poradenským aktivitám v rámci zemědělství jako nástroje pro provizi informací spojených se zemědělskou činností. Na základě toho je v druhé praktické časti navržen modelový projekt využívající tuto metodu pro konkrétní cílovou skupinu. V souladu se zjištěními této práce je tento projekt posouzen jako relevantní dané situaci

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.